Puțini români știu că, în urma recentelor cutremure catastrofale din Turcia și Siria, o parte dintre păgubiții asigurați au primit despăgubiri în 48 de ore de la cutremure datorită programelor de asigurare și reasigurare.


În cel mai recent episod din Zodia Asigurărilor de la Canal 33 HD, Cătălin BOICEANU, Director General Adjunct și Dan CRISTESCU, Membru Board, GLOBASIG BROKER, au discutat despre cum putem crește nivelul de încredere în rândul publicului larg și care sunt soluțiile pentru a avea un grad de acoperire cât mai ridicat, al asigurărilor.

Ideile importante de retinut in urma acestei emisiuni:

  • Oamenii care au nevoie cel mai mult de asigurări, mai ales cele de locuință, sunt tocmai cei care au rezervele financiare cele mai reduse. Asigurarea este un instrument de amortizare a șocului financiar în urma unei pierderi bruște, chiar și catastrofale.
  • Asigurătorii sunt protejați în cazul unei catastrofe mari, de tipul cutremurului din Vrancea din 1977 sau de tipul celui din Turcia prin mecanismul reasigurării. Acest mecanism redistribuie riscul dintr-o arie geografică mică la scară globală.
  • Cutremurele recente din Turcia si Gorj au crescut interesul românilor pentru asigurările de locuință și bunuri, dar interesul pare să diminueze pe măsură ce emoțiile cauzate de aceste știri se estompează.
  • Deja s-au făcut primele plăți în dosare de daună legate de cutremurele din Gorj întâmplate cu o săptămână în urmă.
  • Nivelul de protecție la o astfel de tragedie prin asigurări de locuință și de viață este foarte redus în România (deficitul de asigurare este foarte mare). Toți actorii din piață au un rol în a acoperi acest deficit: noi, cei din industrie (brokeri, asigurători), dar și autorități. Toți avem rolul de a educa populația despre rolul acestor instrumente de protecție financiară, de a crește încrederea în sistemul de asigurări.

Știre 1asig.ro

Postare Facebook Zodia Asigurarilor

Înregistrare emisiune Youtube

Pagina Xprimm.