Termeni şi condiţii de utilizare a site-ului www.globasig.ro

Acest site este proprietatea Globasig Broker de Asigurare – Reasigurare SRL – denumit în continuare “Globasig”.

Pentru toate informaţiile existente pe acest site dreptul de copyright este deţinut de Globasig.

Utilizarea site-ului www.globasig.ro reprezintă acordul dumneavoastră asupra acestor Termeni şi Condiţii. Vă rugăm ca în calitatea de utilizator/vizitator al site-ului www.globasig.ro să citiţi cu mare atenţie regulile expuse în această pagină.

Datele de identificare ale Globasig

GLOBASIG BROKER DE ASIGURARE – REASIGURARE SRL

Nr. Reg. Com.: J40/11172/2002

CUI: 14991736

Adresa: Str. Oltarului, nr. 14, Corp A, Ap. 1, Sect 2, Bucureşti

Date contact: telefon +40212528183, email office@globasig.ro, fax +40212528168

Cont: RO85UGBI0000072005731RON GarantiBank (nu se folosește pentru plata primelor de asigurare)

Cont colector prime de asigurare: RO58UGBI0000072025246RON Garanti Bank

Înscris în Registrul Intermediarilor Principali sub nr. RBK-146

 

Cine poate utiliza site-ul www.globasig.ro

Paginile site-ului pot fi folosite doar de persoane majore, care au împlinit 18 ani și care dețin capacitatea deplină de a desfășura acțiuni juridice.

Folosirea paginilor site-ului este posibilă dacă browserul de internet al vizitatorului are activate serviciile java script și cookies.

 

Servicii prestate prin intermediul site-ului www.globasig.ro

Prin intermediul www.globasig.ro:

  • Nu se comercializă sau încheie contracte de asigurare
  • Se oferă informații despre Globasig
  • Se oferă informații generale despre clase de asigurare și produse de asigurare
  • Se oferă informații despre piața de asigurări și servicii financiare conexe
  • Se oferă informații despre posibile parteneriate cu Globasig
  • Se colectează informații minime de contact la alegerea utilizatorului pentru a fi folosite o singură dată în scopul contactarii prin intermediul telefonului sau emailului în vederea stabilirii unei relații de distribuție asigurări și/sau consultanță în domeniul asigurărilor

Serviciile de distribuție și consultanță în asigurări prestate de Globasig în afara site-ului www.globasig.ro

Brokerul este o persoana juridica română autorizată de către ASF sa desfasoare activitatea de distributie de asigurari pe teritoriul României si pentru toate Societatile de Asigurari (inclusiv emiterea de contracte de asigurare si colectarea primelor de asigurare în numele societatilor), actionând în numele clienților săi. Verificarea înregistrarii  Brokerului în Registrul Intermediarilor Principali se poate face accesând Registrul Asiguratorilor si Brokerilor de Asigurare de pe site-ul ASF.

Clientii produselor de asigurare si partile interesate au dreptul legal sa formuleze reclamatii împotriva distribuitorilor. Conditiile de exercitare a acestui drept le puteti gasi accesând link-ul www.asfromania.ro/consumatori/petitii. Procedura depunerii petițiilor la Globasig este descrisa aici.

Litigiile dintre clientii persoane fizice si distribuitorii de asigurari pot fi solutionate prin proceduri de solutionare alternativa a litigiilor. Conditiile de accesare a procedurilor de solutionare a litigiilor pot fi vizualizate accesând www.salfin.ro sau consultând pagina noastră.

Globasig Broker poate oferi consultanță bazata pe o analiza impartiala si personala, în legatura cu produsele de asigurare comercializate.

Pentru emiterea Politei în baza Ofertei, emitentul încaseaza comision de la Societatile de Asigurare. Natura remunerației este sub forma de parte variabila (comision). Valoarea comisionului încasat de emitent nu afecteaza prima de asigurare platita de catre client.

Documentele de Informare privind Produsul de Asigurare (PID) vor fi transmise impreuna cu ofertele.

Globasig Broker nu se afla în conflict de interese cu niciun Asigurator. Globasig Broker nu detine participatii calificate la niciun Asigurator. Niciun Asigurator nu detine participatii calificate la Globasig Broker.

Pentru contractele de asigurare încheiate la distanță clienții au posibilitatea de a-și exercita dreptul de a denunța unilateral contractul pe parcursul unei perioade de 14 zile calendaristice de la încheierea contractului fără penalități și fără a fi necesară invocarea unui motiv, respectiv 30 zile calendaristice pentru denunțarea unilaterală a contractelor care au ca obiect asigurările de viață. În cazul asigurărilor obligatorii de tip RCA se aplică regulile specifice acestei asigurări.

 

Date personale

Prin intermediul acestui site nu colectăm şi prelucrăm date personale. Cu titlu de excepţie, putem colecta informaţii de contact furnizate la alegerea utilizatorului (email sau telefon) ce nu se vor stoca pe serverele noastre şi vor fi folosite o singură dată doar în scopul contactarii utilizatorului la solicitarea acestuia.

Politica de prelucrare a datelor personale în vederea transmiterii ofertelor, a încheierii politețelor de asigurare și de gestionare a polițelor deja emise se regasește descrisă aici.