Răspunderi profesionale

Acopera o serie vastă de profesii, în special profesiile bine reglementate prin legi şi coduri de conduită profesională. Cele mai uzuale sunt pentru medici (frecvent numiă malpraxis), avocaţi, contabili, ingineri, arhitecţi, notari, agenţi de asigurări, experţi tehnici, asistenţi medicali, etc.

Răspunderi pentru afaceri

O serie de afaceri pot fi asigurate pentru daune ce le pot produce clienţilor proprii în desfăşurarea activităţii, cum ar fi: unităţile de alimentaţie publica, unităţi de cazare, unităţi sanitare, unităţi şcolare, saloane de cosmetică, furnizorii de servicii informatice (IT), etc.

Răspundere civilă legală faţă de terți

Este asigurarea prin care orice persoană poate despăgubi prejudicii aduse fără intenție altor persoane; persoanele nu trebuie să fie în relații profesionale/contractuale sau de rudenie (trebuie să fie terți), daunele trebuie sa fie produse fără intenție și să existe o relație de cauză efect între prejudiciu și persoana care trebuie sa despăgubească.

Acoperă și daune produse de bunuri aflate în proprietatea ta (de exemplu în apartamentul tău se poate rupe furtunul mașinii de spălat și asta duce la daune vecinilor) sau de animale aflate în responsabilitatea ta.

Alte răspuneri

Dacă ești chiriaș ai o răspundere față de proprietarul clădirii în care stai cu chirie. Este recomandat să ai o asigurare de răspundere a chiriașului față de proprietar pentru a nu plăti din buzunar daune majore produse din vina ta.

Exemplu de daună produsă de chiriaș proprietarului: incendiul imobilului, incendiu provocat de neglijența chiriașului. Chiriașul devine astfel responsabil pentru dauna produsă: daca proprietarul are asigurare de bunuri, asigurătorul acestuia se va îndrepta împotriva celui vinovat.

Simetric. proprietarul clădirii are o răspundere față de chirașul sau pentru vătămari corporale sau pagube la bunuri,

Exemplu: un incendiu provocat de instalația electrică a clădirii (pentru care proprietarul este responsabil) poate aduce vătămări corporale chiriașului și pagube la bunurile acestuia. Proprietarul va plăti aceste daune chiar daca chiriașul are încheiata o poliță de bunuri sau o poliță de accidente/sănătate.

Te sunăm noi!    Te vom contacta noi să discutăm despre ce ai vrea tu să asiguri sau să lămureşti.

    Datele tale vor fi folosite doar o singură dată pentru a te contacta
    Datele tale nu vor fi furnizate nimănui altcuiva