Globasig te ajută să găsești cea mai potrivită poliță RCA pentru tine. Tot ceea ce trebuie să faci este să iei legătura cu un consultant Globasig și în câteva minute vei avea o ofertă personalizată, adaptată nevoilor tale de asigurare și bugetului disponibil.

Polița obligatorie de răspundere civilă auto – RCA – îți asigură stabilitatea financiară în cazul unui accident auto de care tu ești vinovat şi îl asigură pe cel păgubit că va putea fi despăgubit.

Limitele de despăgubire, potrivit legislației în vigoare valabile in 2019, sunt următoarele:

  • 1,22 milioane Euro, pentru prejudicii materiale produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate
  • 6,07 milioane Euro, pentru vătămări corporale și decese, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial (daune morale) produse în unul și același accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate.

Asigurarea RCA se încheie fie la înscrierea în circulație a autovehiculului, fie în momentul expirării vechiului contract, pentru o perioadă de 1 până la 12 luni, în funcție de opțiunea ta.

Important: Dacă ești proprietarul unui autovehicul, ai obligația, prin lege, să deții o poliță RCA pe toată perioada în care vehiculul este înmatriculat/înregistrat, chiar dacă acesta nu este utilizat.

Amenda pentru proprietarul unui vehicul care circulă fără RCA valabil: de la 1.000 la 2.000 lei şi reţinerea certificatului de înmatriculare/înregistrare până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării (Lege 132/2017).

Te sunăm noi!    Te vom contacta noi să discutăm despre ce ai vrea tu să asiguri sau să lămureşti.

    Datele tale vor fi folosite doar o singură dată pentru a te contacta
    Datele tale nu vor fi furnizate nimănui altcuiva