Nu contează dacă locuiești într-o garsonieră sau într-o casă cu cinci dormitoare. Locuința ta este, fără îndoială, castelul tău. Așa că, este important să te asiguri că, în cazul în care un eveniment neprevăzut îi strică “fengshuiul”, tu îl poți reface rapid.

Poți alegi să îți asiguri locuința pentru o gamă largă de riscuri, să incluzi în acoperire și bunurile, poți opta doar pentru asigurarea obligatorie, emisă de PAID, sau pentru o protecție completă.

Noi te ajutăm să găsești asigurarea potrivită casei tale, la prețul corect!

Ce categorii mari de produse de asigurare există pe piață:

Asigurarea obligatorie a locuinței (PAD)

Acest tip de asigurare a devenit obligatorie pentru toți proprietarii, începând din data de 15 iulie 2010. Polița este emisă de Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), care acordă și despăgubirile în cazul producerii unuia dintre cele trei riscuri asigurate: inundație (cauze naturale), cutremur, alunecări de teren.

Variante de suma asigurată:

20.000 de Euro, pentru locuințele de cărămidă, beton armat sau orice alt material rezultat în urma unui tratament termic și/sau chimic; prima de asigurare – 20 euro/an.
10.000 de euro, pentru locuințele din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic și/sau chimic; prima de asigurare – 10 euro/an.

IMPORTANT!

Proprietarii care nu își asigură locuințele nu beneficiază de niciun fel de despăgubiri de la bugetul de stat sau de la bugetul local, în cazul prejudiciilor produse locuințelor de unul dintre cele trei riscuri de catastrofă naturală acoperite prin polița PAD – cutremur, inundații, alunecări de teren (art. 22 din Legea 260/2008 republicată).

Asigurarea facultativă a locuinței

Îți poți asigura locuința la valoarea reală sau la valoarea de piață.
Sunt acoperite mai multe riscuri, cum ar fi, de exemplu, incendiul, grindina, explozia, cutremurul, avarii accidentale ale instalațiilor de gaze, apă, canal, climatizare și încălzire etc.
Poți include în asigurare bunurile pe care le deții, inclusiv bijuterii, tablouri, colecții etc.
Îți poți proteja răspunderea în cazul prejudiciilor aduse terțelor persoane.
Poți bebeficia de asistență tehnică la domiciliu, care îți ajutor rapid pentru reparațiile necesare în situațiile de urgență.

IMPORTANT!

Trebuie să știi că există și polițe de asigurare a locuinței cu franșiză.
Fransiza atinsă este suma de bani care va fi suportată de tine, daca dauna nu depășește o anumită valoare. De exemplu, în cazul unei franșize de 1.000 de Euro, dacă valoarea reparației este mai mica sau egală cu 1.000 de Euro, nu vei beneficia de despăgubire. Doar pagubele mai mari de această valoarer sunt despăgubite integral.
(spre exemplu fransiza de 1000 Euro). Astfel, daca valoarea reparatiei este mai mica sau egala cu 1000 Euro, asiguratul nu beneficiaza de despagubire. Doar daunele mai mari de aceasta valoare sunt despagubite integral.
Fransiza deductibilă este suma de bani care va fi suportată de tine, indiferent de valoarea daunei. Astfel, din orice despăgubire, ți se va scădea valoarea franșizei.

Te sunăm noi!    Te vom contacta noi să discutăm despre ce ai vrea tu să asiguri sau să lămureşti.

    Datele tale vor fi folosite doar o singură dată pentru a te contacta
    Datele tale nu vor fi furnizate nimănui altcuiva