Dacă vrei să practici sporturi de agrement (schi, mountain biking, snowboard, schi nautic, surfing, wind-surfing, parascending, navigatie, iahting, rafting,canoe, caiac, scuba diving, carting, etc.) trebuie să-ți achiziționezi o poliță ce acoperă astfel de activități. Polițele uzuale de călătorie nu au inclusă în acoperire accidentarea din practicarea acestor sporturi.

Variante de asigurare de călătorie pentru practicarea sporturilor

Asigurare de călătorie standard cu opțiune de sporturi de agrement

Această poliță este de obicei cea standard, dar care extinde acoperirile la sporturile de agrement uzuale. Nu va acoperi însă sporturi extreme, ascensiuni montane la altitudini mari.

Sunt situații în care unii asigurători exclud din acoperire sporturile care nu sunt considerate de sezon.

Unii asigurători nu includ în opțiunea de sporturi de agrement și skiul, solicitând încheierea unei polițe dedicate pentru sporturi de iarnă; majoritatea polițelor însă includ schiul în lista de sporturi de agrement.

Asigurare de călătorie dedicată sporturilor de iarnă (schi)

Există asigurători care oferă o poliță de clălătorie dedicată sporturilor de iarnă, de interes special fiind schiul și snowboardingul. În general aici sunt mai generoase acoperirile pentru riscurile specifice.

Asigurare de călătorie pentru sporturi extreme

Este o poliță de călătorii dedicata strict celor care practică sporturi cu risc mai ridicat. Evident, nu orice sport poate fi asigurat, dar majoritatea celor considerate periculoase sunt incluse.

Exemple de sporturi acoperite: Canioning, Surfing, Kayaking, Kitesurfing, Rafting, Scuba-diving, Windsurfing, sporturi extreme nautice (Wakeboard, Yachting, Cave diving, Powerboat, caiac, canoe, navigaţie cu vase prevazute cu vele), Kiting, Bungee-jumping, Deltaplan, Parapanta, Paraşutism, zbor cu aeronave cu motor de mici dimensiuni, planor sau cu aparate mai uşoare decât aerul (balon, aerostat), Snowkayaking, Ski, Snowboarding, Snowkiting, sanie, bob, Skiboarding, sărituri cu skiurile, patinaj pe gheaţă, snowmobile, Adventure race, Alpinism, Role, Skateboarding, Escalada, rapel, coborare cu blocatoare, Sporturi extreme terestre (călărie; speologie; vânătoare sportivă, paintball, trageri cu arme (arme de foc, arme cu aer comprimat, arcuri, arbalete, etc.); pescuit cu harpon cu resort sau aer comprimat), tiroliană (traversarea unei văi cu ajutorul unor sisteme de funii şi scripeţi), abseiling (coborâre în rapel pe coarda de alpinism), Ciclism, Raliuri, Motociclism MTB / BMX , conducerea de ATV, motociclete de teren, mountain biking, inclusiv downhill (coborâre cu mountain bike), off-road cu maşini de teren, Canyoning, Surfingul, Kayaking, Kite surfing, Raftingul, Cave diving, Powerboat, Kite buggyingul, Bungee-jumping, Alpinismul, Excalada, Abseiling, Tiroliana, Role, Skateboarding, Paintball, Downhill.

Important: Toate aceste poliţe nu au acoperire în România şi nici într-o posibilă altă ţară de rezidenţă a persoanei asigurate.

Gândește-te înainte de a pleca în călătorii dacă nu ai uitat să îți asiguri locuința!

Te sunăm noi!    Te vom contacta noi să discutăm despre ce ai vrea tu să asiguri sau să lămureşti.

    Datele tale vor fi folosite doar o singură dată pentru a te contacta
    Datele tale nu vor fi furnizate nimănui altcuiva